Buurt-Plantenbieb Cees Laseurstraat

Duurzaam Hasseler Es

Duurzaam Hasseler Es

Sep 21, 2024

Buurt-Plantenbieb Cees Laseurstraat

Buurt-plantenbieb

Cees Laseurstraat 16

Na het grote succes van dit voorjaar is de buurtplantenbieb dit najaar weer geopend. Wees welkom van 23 september tot en met 18 oktober 2024.

Doe je mee?

Buur blij (gratis nieuwe planten), jij blij (ook nieuwe planten), vogels, dieren en insecten blij!

Voel je vrij om stekken te brengen en te halen wanneer het jou uitkomt.

Werkwijze buurtplantenbieb Cees Laseurstraat

  1. Het werkt volgens het principe: breng een stek, haal een stek.
  2. Zorg ervoor dat de naam van de plant op het potje of op een stekertje komt te staan. Zo kan een ander opzoeken waar deze plant moet staan en hoe groot deze wordt. Weet je de naam niet? Zoeken we ‘m samen op.
  3. Geen plantje te geef, maar wil je wel graag wat meenemen? Neem gerust, maar laat voldoende over. Ken je andere mensen die blij worden van deze bieb? Je hoeft niet in deze straat te wonen om er gebruik van te maken, iedereen is van harte welkom!

Verder:

  • Heb je planten die erg hard groeien of uitgebreide wortelstelsels maken (woekeraars)? Geen probleem, ze kunnen prachtig zijn. Maar natuurlijk wel fijn om te weten wat je in huis haalt. Voorzie je plantensteker dan van een duidelijke rode stip (stift ligt bij de plantenbieb).
  • Heb je potjes of aarde nodig? Naast de plantenbieb onder de carport staat een zak met turfvrije potgrond en een stapel potjes. Mocht je thuis potjes over hebben, vul je de stapel dan aan wanneer deze op dreigt te raken?
  • Zorg dat de planten die je brengt opgepot zijn in schone aarde, vrij van vervelend onkruid zoals zevenblad. Check ook zelf nog even de opgehaalde plantjes wanneer je er zeker van wilt zijn dat er geen verstekelingen mee komen.
  • Groenteplanten, kruidenplanten en zakjes met zaden kun je ook kwijt in de bieb.
  • Is het erg warm weer? En zie je dat de planten dorst hebben? Je kunt water pakken uit de regenton voor het huis en de planten een slokje water geven. Dankjewel!