Inloopavond Hasseler Es een groot succes

Duurzaam Hasseler Es

Duurzaam Hasseler Es

Apr 28, 2024

Inloopavond Hasseler Es een groot succes

Afgelopen donderdagavond 25 april kwamen buurtbewoners samen in Kulturhus Hasselo voor een inspirerende inloopavond over duurzaamheid. De opkomst was fantastisch, wat laat zien dat duurzaamheid een onderwerp is dat leeft in onze gemeenschap.

Verschillende lokale partijen presenteerden hun oplossingen en producten om bij te dragen aan een duurzamere leefomgeving. Thermo Solutions gaf advies over isolatie, PR Kozijnbouw toonde de mogelijkheden van verschillende kozijnenmaterialen met allerlei soorten HR beglazing, en NBI Duurzaam vertelde over zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en energieopslag.

Naast de lokale bedrijven was ook gemeente Hengelo vertegenwoordigd om informatie te verstrekken over (doe-het-zelf) subsidies en ondersteuningsprogramma's. Energie van Hengelo had de Energiecoaches en FIX-brigade meegenomen om naast handige tips over energiebesparing en isoleren, handige tips te geven over reparaties en hergebruik. Verder lichtte Energie van Hengelo toe wat de coöperatie doet op het gebied van energieprojecten en leveren van energie. Natuur en Milieu Overijssel hielp de bezoekers op weg bij binnenkomst en lichtte de samenhang tussen alle aanwezige partijen toe. Laten we ook vooral niet de poffertjeskraam van Energie van Hengelo vergeten, die ons voorzag van een welverdiende traktatie tijdens het informatieve evenement. Daarbij zorgde Kulturhus Hasselo er voor om in een informele sfeer bezoekers te ontvangen met een kop koffie en thee in hun gezellige ontvangstruimte.

Het was een avond vol nuttige informatie, waarbij buurtbewoners de kans kregen om zich te laten informeren, vragen te stellen en samen te werken aan een duurzamere toekomst. We waren verheugd om deel uit te maken van deze waardevolle bijeenkomst en kijken uit naar verdere samenwerkingen om onze omgeving groener te maken.