Samen sta je sterk

Collectieve Inkoopactie

Met Duurzaam Hasseler Es kun je meedoen aan een collectieve inkoopactie. Door samen bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen in te kopen, kunnen we het voordelig maken voor iedereen die meedoet. Uit voorbereidend onderzoek is naar voren gekomen dat voor onze wijk de volgende maatregelen het meest doeltreffend zijn:
  • Dakisolatie
  • Vloer en/of bodemisolatie
  • Beglazing (HR++)
  • Zonnepanelen
Samen met NMO (Natuur en Milieu Overijssel) en Energie van Hengelo zijn we bezig met het selecteren van lokale leveranciers en installateurs. Heb je interesse om mee te doen aan deze collectieve inkoopactie?
Huis met energielabel

Dak-, vloer-, en bodemisolatie

Een lagere energierekening begint met het binnenhouden van de warmte. Daarom is het goed isoleren en ventileren van je huis belangrijk.
Dakisolatie

Beglazing

Kies voor het glas met de hoogste isolatiewaarde. Voor bestaande kozijnen is dat HR++ glas. Triple glas (HR+++) isoleert nog iets beter, maar daarvoor moet je ook je kozijnen vervangen.
Glaszetten

Zonne-energie

Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler of zonnecollector verwarm je water.
Dak met zonnepanelen

Onafhankelijk onderzoek

Onafhankelijk onderzoek beveelt 3 maatregelen aan

In de zomer van 2023 is er een onafhankelijk voorbereidend onderzoek uitgevoerd voor de collectieve inkoopactie. Hier kwam uit dat er 3 maatregelen aan te bevelen zijn voor onze huizen. Wil je meer weten over dit onderzoek, lees dan onze blogpost.

Woningopname tijdens het voorbereidend onderzoek van de collectieve inkoopactie

Lokale aanbieders

Zeer grote interesse vanuit lokale markt

Verschillende lokale marktpartijen hebben zeer grote interesse getoond in onze collectieve inkoopactie. Deze partijen hebben een sterke binding met Twente en zijn natuurlijk in onze regio actief. Ze hebben al essentiƫle bijdragen geleverd aan de bijeenkomsten over de collectieve inkoopactie. Lees meer in onze blogpost.

Een gesprek tijdens een van de drukbezochte bijeenkomsten